چند نکته مهم در خرابی شیرهای گاز رومیزی آشپزخانه

مهمترین قسمت یک گاز رومیزی آشپزخانه، شیرهای آن می باشد. شیرها بخشی هستند که توسط یک روکش به نام “ولوم” پوشانده شده و مصرف کننده می تواند با فشردن آن به سمت پایین یا به سمت جلو مسبب حرکت شیر گردد.

حرکت شیر باعث آزاد سازی راه گاز و همزمان عملکرد بوبین و میکروسوئیچ شده و در نتیجه ایجاد شعله می گردد.

شیرها معمولا در دو شکل ایستاده (فشار عمودی) و اریب (فشار تحت زاویه) تولید می شود. شیرهای تولید در صنعت گازرومیزی ایران عموماً از جنس برنج بوده و گاهی البته از آلومینیوم ساخته می شوند.

تعمیرات اجاق گاز رومیزی و فردار بیمکث در کرج

شیر گاز رومیزی آشپزخانه دارای ظرافت خاصی در تولید می باشد. این شیرها حاوی قسمت های مهم زیر هستند:

  • اهرم مکانیکی
  • فنر
  • هسته اصلی (پایه یا بدنه)
  • قطعه محور داخلی
  • ولوم

قسمت خروجی شیرها نیز بوبین، ترموکوپل و برخی از انواع میکرو سویچ ها متصل است. شیرها عموماً با دو عدد پیچ کوچک به قسمت بدنه یا پایه اصلی محکم می شوند. به لحاظ ساختار فیزیکی ظریف و حساس شیرهای گازرومیزی باید در هنگام استفاده از آنها دقت ویژه ای را مبذول داشت تا این قطعات حساس نیاز کمتر به تعمیر داشته باشند.

ایمن سرویس کرج به دلیل سالها تجربه در امر تعمیرات گاز رومیزی موارد زیر را توصیه می نماید:

  • از سر رفتن غذا بر روی شیرها جداً خودداری کنید.
  • از فشار غیر متعارف بر روی ولوم ها خودداری کنید.
  • در هنگام نظافت گاز رومیزی از نفوذ رطوبت (آب و مایعات) در قسمت شیرها جلوگیری نمایید.
  • از ضربه زدن برروی شیرها خودداری کنید .
  • هرگز با استفاده از ابزار آلاتی نظیر انبر دست اقدام به فشار شیرها نکنید.
  • هرگاه ولوم های شیر گاز رومیزی به هر دلیلی معیوب شدند نسبت به تعویض آنها فوراً اقدام نمایید.
  • گاز رومیزی آشپزخانه را حداقل در بازه های زمانی یکساله سرویس نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.